Srdce Jižních Čech, Hluboká nad Vltavou, vás zve k objevování jedné z nejkrásnějších oblastí České republiky. Tato malebná oblast, známá svou jedinečnou architekturou a nádhernou přírodou, představuje ideální destinaci pro ty, kteří hledají únik od shonu všedních dnů. Nechte se unést kouzlem tohoto místa, kde historie setkává současnost v harmonické symbióze.

Zajímavosti
Turistické destinaceZámek Hluboká, Alšova jihočeská galerie, ZOO Hluboká
Aktivitycykloturistika, pěší turistika, golf, rybaření
Doporučený termín návštěvyOd jara do podzimu, kdy krajinu zdobí zelené listí a květiny

Objevujte krásy historického zámku Hluboká, jedné z nejnavštěvovanějších památek v České republice. Kromě zámku vás zde čekají další zajímavé turistické destinace, jako je Alšova jihočeská galerie či ZOO Hluboká, kde můžete prožít příjemné chvíle s rodinou. Hluboká nad Vltavou nabízí široké spektrum aktivit – od cykloturistiky a pěší turistiky po golf a rybaření.

Zámek Hluboká, vystavěný v nádherném stylu tudorovského gotického zámeckého komplexu, je nepochybně srdcem oblasti. Když procházíte tímto historickým skvostem, budete ohromeni jeho architektonickou krásou a zahrádkami, které jej obklopují. Zámek nabízí fascinující prohlídku, během níž můžete nasávat bohatou historii a kulturu, která se v něm ukrývá. Komnaty, ohromující zbrojnice a elegantně zařízené interiéry zanechají neodstranitelnou stopu v srdci každého návštěvníka. Nejen, že slouží jako svědectví bohaté historie regionu, ale také poskytuje nádherný zážitek, který kombinuje umění, historii a přírodu v jediném nezapomenutelném balíčku.

Hluboká nad Vltavou

Na každém rohu Hluboké nad Vltavou můžete cítit pulzující historii a kulturu. Při procházce nádhernými zahradami zámku se můžete ponořit do světa klidu a harmonie, kde čas jako by zpomalil. Nezapomeňte navštívit i Alšovu jihočeskou galerii, která domovem nejen vynikajících děl českého malířství, ale také hostí zajímavé výstavy a kulturní akce.

Náš tip

Nezapomeňte navštívit stylovou kavárnu v zámku Hluboká, kde můžete ochutnat tradiční české sladkosti a kávu s nádherným výhledem na zámecký park.

Po všem, co Hluboká nad Vltavou nabízí, od historických památek po moderní zábavu, od přírodních krás po kulturní zážitky, není pochyb o tom, že se jedná o destinaci, která má co nabídnout každému. Ať už hledáte romantický útěk, rodinnou dovolenou nebo dobrodružství s přáteli, Hluboká nad Vltavou vás nezklame. Tak neváhejte a začněte plánovat svou návštěvu již dnes. Hluboká nad Vltavou vás s otevřenou náručí zve k objevování svých nekonečných krás a tajemství.