ZOO Praha je jedním z nejnavštěvovanějších míst v České republice. Je to místo, kde se můžete setkat s řadou exotických zvířat z celého světa, a to uprostřed krásného přírodního prostředí.

Zajímavosti
Turistické destinaceDetská ZOO, lanovka, Vodní svět, Údolí slonú, Africký dům
Aktivitysledovaní krmení zvířat, noční prohlídky, dětské hřiště
Doporučený termín návštěvyKvěten až září – optimální teploty a méně deště

ZOO Praha, rozkládající se na více než 58 hektarech, je domovem pro více než 4 000 zvířat reprezentujících více než 690 druhů. Od svého založení v roce 1931 si ZOO získala srdce mnoha návštěvníků, ať už díky svým vzácným druhům nebo inovativním výstavám.

Pro návštěvníky, kteří si chtějí udělat přestávku od vzrušení ze setkání s exotickými zvířaty, ZOO Praha nabízí i několik klidných zahradních prostorů a vyhlídkových míst. Můžete si odpočinout u klidného jezera, procházet se mezi květinovými záhony nebo se jednoduše posadit a pozorovat, jak svět jde kolem. Tato oáza klidu a ticha v srdci metropole je ideálním místem pro regeneraci duše.

ZOO Praha

Pro rodiny s dětmi je ZOO Praha skvělým místem k objevování. Dětská hřiště, interaktivní stanoviště a možnost sledovat krmení některých zvířat činí z návštěvy nejen vzdělávací, ale i zábavný zážitek. Noční prohlídky nabízejí jedinečnou možnost vidět zvířata v době, kdy jsou nejaktivnější.

Náš tip
Určitě si nenechte ujít krmení velbloudů! Je to nejen zábavný zážitek, kdy můžete vidět tyto majestátní tvory zblízka, ale také jedinečná příležitost interagovat s nimi a dozvědět se více o jejich chování a stravovacích návycích.

ZOO Praha není jenom o zvířatech. Je to také o kráse přírody, o spojení mezi člověkem a divokým světem a o tom, jak můžeme pomoci zachovat tento svět pro budoucí generace. Při návštěvě tohoto úžasného místa si určitě odnesete vzpomínky, které vám zůstanou navždy.