Spojené království je místem s bohatou historií, kulturou a neuvěřitelnou přírodou. Od hustých městských ulic Londýna po nádherné skotské vřesoviště, tato země nabízí něco pro každého.

Hlavní městoLondýn
Úřední jazykangličtina
Časové pásmoGMT
Měnabritská libra (GBP)
Jídlo a pitífish and chips, čaj, skotská whisky
Turistické destinaceLondýn, Stonehenge, Edinburgh
Aktivityprohlídka hradů, treking v horách
Doporučený termín návštěvykvěten až září

Londýn

Londýn, srdce Spojeného království, je město plné života, kultury a historie. Při procházce po jeho ulicích objevíte fascinující mix starého a nového. Od historického Toweru přes moderní mrakodrapy London Eye až po rušné trhy jako je Camden Market.

Jeho mnohostrannost a bohatství nabízejí nekonečné možnosti pro každého návštěvníka. Ať už máte rádi divadlo, historii, umění nebo prostě rádi nakupujete, Londýn je to pravé místo pro vás.

Náš tip

Vyzkoušejte plavbu lodí po Temži, abyste mohli vidět ikonické památky Londýna z jiné perspektivy a uniknout ruchu městských ulic.

Stonehenge

Stonehenge je jedním z nejznámějších prehistorických památek na světě a jeho původ zůstává do dnes záhadou. Nachází se na Salisbury Plain v jihozápadní Anglii a je to neuvěřitelné místo plné mystiky.

Jeho obrovské kameny byly postaveny před tisíci lety a dodnes se vědci snaží rozluštit, proč a jak byly postaveny. Místo je obzvláště populární během letního a zimního slunovratu.

Náš tip

Chcete-li zažít skutečnou atmosféru Stonehenge, navštivte ho během východu nebo západu slunce. Světlo v tuto dobu dodává kamenům zcela nový rozměr.

Edinburgh

Edinburgh, hlavní město Skotska, je známý svým historickým a kulturním dědictvím. Jeho dominantou je Edinburghský hrad, odkud máte nádherný výhled na celé město. Královská míle, ulice vedoucí od hradu k zámku Holyrood Palace, je plná obchodů, kaváren a historických památek.

V srpnu se ve městě koná slavný Mezinárodní festival v Edinburghu, který přitahuje návštěvníky z celého světa, kteří přicházejí za uměním, hudbou a divadlem.

Náš tip

Chcete-li poznat pravé skotské tradice, navštivte jeden z místních pubů a ochutnejte skotskou whisky přímo z místa jejího původu.

Spojené království je země plná rozmanitostí, historie a kultury. Ať už hledáte městský ruch, klidné venkovské prostředí nebo dobrodružství v divoké přírodě, tato země vám nabídne vše.