Český Krumlov, malebné město v jižních Čechách, je pro mnohé synonymem romantiky, historie a kultury. Jeho úzké středověké uličky, kouzelné náměstí a působivý zámek vás vtáhnou do světa plného příběhů, legend a umění.

Zajímavosti
Turistické destinaceZámek Český Krumlov, Rotující divadlo, Egon Schiele Art Centrum, Latrán a historické centrum města
AktivityPlavby na vorech po Vltavě, procházky historickým centrem, návštěvy kulturních akcí a festivalů, gastronomické zážitky v tradiččních českých restauracích
Doporučený termín návštěvyKvěten až září – nejlepší počasí a řada kulturních akcí

Zámecký komplex Český Krumlov, druhý největší v České republice, je nepochybně hlavní atrakcí města. Tento renesanční skvost je obklopen rozsáhlými zahradami a nádvořími, kde můžete strávit celý den objevováním různých koutů a zákoutí, a kde na každém kroku cítíte ducha minulých věků.

Český Krumlov

Pokud vás zámek a historické centrum již nadchnuly, pak vězte, že to je teprve začátek toho, co Český Krumlov nabízí. Město je obklopeno nádhernou přírodou, ideální pro pěší túry nebo jízdu na kole. Vltava, která prochází městem, je populárním místem pro vodácké výpravy a kánoistiku. Navíc, gastronomie je dalším z mnoha důvodů, proč navštívit tento klenot jižních Čech.

Náš tip

Určitě nevynechejte večerní procházku městem. Když se ulice vyprázdní a osvětlený zámek se zrcadlí v řece, zažijete Český Krumlov v jeho nejromantičtější podobě.

A tak, naše cesta za kouzlem historie v Českém Krumlově se blíží ke konci. Toto malebné město, s jeho zachovalými středověkými uličkami, majestátným zámkem a bohatou kulturou, nám připomíná, jak živá a přitažlivá může být historie. Český Krumlov není jen místem na mapě, ale živoucím dědictvím, které překlenuje věky a nabízí návštěvníkům jedinečný pohled do minulosti.