Vídeňský Prátr, rozlehlý park s bohatou historií, je jedním z nejznámějších a nejvíce navštěvovaných míst ve Vídni. Oblíbený u místních i turistů, nabízí něco pro každého, od zábavních atrakcí po klidné procházky v zeleni.

Zajímavosti
Turistické destinacePark Prátr, zábavný park Wurstelprater, Vídeňské obří kolo Riesenrad, Madame Tussauds, Planetárium
Aktivityprojížďky na obřím kole, autodromu, kolotočích a horských dráhach, návšteva planetária, relaxace v parku
Doporučený termín návštěvyDuben až říjen

V srdci Prátru se rozkládá jeho nejznámější část – zábavní park Wurstelprater. Tento park je živým svědkem mnoha generací a nabízí nepřeberné množství atrakcí pro všechny věkové kategorie. Samozřejmostí je obří kolotoč Riesenrad, který je nejen symbolem Prátru, ale celé Vídně. Ze svých gondol nabízí nádherný pohled na město.

Po celodenní zábavě si můžete odpočinout v jedné z mnoha místních restaurací či kaváren, kde ochutnáte tradiční rakouské speciality. Tento zábavný park je opravdu místem, kde se spojuje historie s moderní zábavou a kde návštěvníci mohou prožít nezapomenutelné okamžiky plné smíchu a radosti.

Vídeň Prátr

Pro ty, kteří dávají přednost aktivnímu odpočinku, je park Prátr ideální volbou. Můžete si tu pronajmout kolo a projet se po jeho mnoha stezkách, zahrát si minigolf nebo navštívit planetárium a dozvědět se něco nového o vesmíru.

Náš tip
Nevynechejte večerní projížďku na Riesenradu. Pohled na osvětlenou Vídeň z vrcholu je jedním z nezapomenutelných zážitků.

Vídeňský Prátr je skutečným klenotem, který kombinuje historii, kulturu a zábavu v jednom. Ať už jste milovníkem adrenalinu, historie nebo klidných procházek v přírodě, toto místo vás zaručeně okouzlí.