Hamburk, druhé největší město Německa, je destinací, která nabízí jedinečnou kombinaci městského života, historie, kultury a přírody. Jeho kanály, mosty a architektonické skvosty lákají turisty z celého světa.

Zajímavosti
Turistické destinacehistorický komplex skladovacích budov Speicherstadt, městská část HafenCity, Labská filharmonie (Elbphilharmonie), Hamburská radnice, Kostel svatého Michaela
Aktivityprojížďky lodí po jezeru Alster, návštěva muzea Miniatur Wunderland, procházky po Reeperbahn
Doporučený termín návštěvyDuben až září – teplé měsíce s mnoha kulturními akcemi

Hamburk je město s bohatou historií. Jako důležitý přístav se stal centrem obchodu a kultury v severní Evropě. Jeho historické čtvrti, jako je Speicherstadt, vás vrátí v čase, kdy město bylo srdcem obchodu s celým světem. Speicherstadt, což v překladu znamená „Město skladů“, je unikátní soubor historických skladů nacházející se v centru Hamburku a je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.

Své jméno získal díky charakteristickým cihlovým budovám, které byly v minulosti používány k uskladnění exotického zboží z celého světa. Jedním z nejvýznamnějších míst v Speicherstadt je muzeum Miniatur Wunderland, největší modelová železnice na světě.

Hamburk

V dnešní době se Hamburk pyšní moderní architekturou, jako je HafenCity nebo Elbphilharmonie. Tyto stavby kombinují tradiční německý design s novodobými architektonickými trendy, což vytváří kontrast s historickými budovami města.

HafenCity je nová a rychle se rozvíjející čtvrť v Hamburku, která se nachází v bývalé přístavní oblasti města. Toto moderní městské centrum je perfektní kombinací architektonických skvostů, rekreačních oblastí a kultury. Je to místo, kde se historie setkává s modernou dobu, a stává se tak jedním z nejambicióznějších urbanistických projektů v Evropě.

Labská filharmonie, označovaná i jako Elbphilharmonie, je jednou z nejmodernějších a nejvýznamnějších koncertních síní na světě. Její ikonický design spojuje starou architekturu s moderními prvky, což ji činí jedním z nejpozoruhodnějších stavebních děl v celém městě. Kromě koncertní síně se zde nachází i hotel, restaurace a veřejná vyhlídková terasa, která nabízí dechberoucí výhledy na město Hamburk.

Hamburk Elbphilharmonie

Hamburská radnice je nepochybně jedním z nejimpozantnějších stavebních děl v celém Hamburku. Tato historická budova s nádherným neo-renesančním designem je centrem politické moci v Hamburku a je to místo, kde se konají všechny oficiální ceremonie a události města.

Kostel svatého Michaela, často označovaný jako Michel, je jedním z nejvýznamnějších a nejznámějších kostelů v Hamburku. Tento barokní skvost je význačný svou impozantní věží, která dominuje panoramatu města a je oblíbeným místem pro místní i turisty. Jednou z hlavních atrakcí kostela je možnost vystoupat na jeho věž a obdivovat nádherný výhled na Hamburk z výšky. Z věže můžete vidět mnoho ikonických míst města, včetně Elbphilharmonie, HafenCity a Speicherstadt.

Náš tip

Nezapomeňte navštívit čtvrť St. Pauli v noci. Je to domov slavné ulice Reeperbahn, kde můžete zažít skutečný hamburský noční život s mnoha bary, kluby a hudebními podniky.

V Hamburku je toho mnoho k vidění a dělání. Ať už jste milovníkem historie, umění nebo přírody, toto město má pro každého něco. Užijte si svůj pobyt v jednom z nejkrásnějších a nejvíce rozmanitých měst Evropy!

Kategorie: Německo