Zámek Nymphenburg, jedna z největších královských rezidencí v Evropě, je výjimečným svědectvím bavorské historie. Původně postaven jako letní palác bavorských vévodů, tato barokní krása se stala svědkem mnoha významných historických událostí.

Zajímavosti
Turistické destinacezámek Nymphenburg a jeho interiéry, Barokní zahrady, Marstallovo muzeum
Aktivityprocházky po zámeckém parku, projížďky na loďkách po kanále, tematické prohlídky
Doporučený termín návštěvyKvěten až září, kdy je zahrada v plném květu a počasí je příznivé

Zámek Nymphenburg, situovaný v srdci Mnichova, je jedním z nejzachovalejších a nejimpozantnějších zámků v Německu. Uvnitř zámku se návštěvníci mohou těšit na nádherné fresky, bohatě zdobené sály a historický nábytek. Každý rok sem přiláká tisíce návštěvníků, kteří se chtějí ponořit do historie, kultury a umění tohoto jedinečného místa.

Zámek Nymphenburg

Zahrady zámku Nymphenburg jsou skvostem krajinářského umění a představují dokonalou kombinaci barokního designu a přírodního ráje. Tyto rozlehlé zahrady, rozprostírající se na dvoch stovkách hektarů, byly založeny s cílem doplnit grandióznost samotného zámku.

V barokní části zahrady, přímo za zámkem, dominují přísně geometrické vzory, ornamentální fontány a sochy, které ztvárňují různé mytologické postavy. Toto je místo, kde můžete obdivovat nádheru lidského umění ve spojení s přírodou.

zámek Nymphenburg

Postupem času byly k zahradě přidány další prvky, zejména v období romantismu, kdy byly zahrady rozšířeny a přetvořeny s větším důrazem na přirozený vzhled, což vedlo k vytvoření anglického parku. Tyto části zahrady jsou více volné a divoké, s malebnými jezírky, roztodivnými stromy a rozmanitými květinovými záhony.

Náš tip

Nezapomeňte navštívit Muzeum člověka a přírody (Museum Mensch und Natur), které se nachází na zámeckém areálu. Je ideální pro rodiny s dětmi a nabízí fascinující výstavy o evoluci, geologii a dalších přírodních vědách.

Zámek Nymphenburg je skvělou volbou pro všechny, kdo mají zájem o historii, architekturu nebo prostě chtějí strávit příjemný den v nádherném prostředí. Užijte si svou návštěvu!