Jeseníky, jedno z nejkrásnějších pohoří České republiky, lákají návštěvníky svou neopakovatelnou atmosférou, nádhernými výhledy a bohatou historií. Toto pohoří je ideálním místem pro všechny, kteří hledají klid, relaxaci a nekonečné možnosti pro aktivní odpočinek.

Zajímavosti
Turistické destinacePraděd, Rejvíz, Jeskyně Na Pomezí
Aktivityturistika, cykloturistika, lyžování, wellness
Doporučený termín návštěvyKvěten až září

Jeseníky jsou domovem mnoha turistických tras, které vedou skrze nádherné lesy, kolem horských řek a přes majestátní vrcholky. Nejvyšším bodem je Praděd, odkud můžete obdivovat panoramatický výhled na celé pohoří. Jeseníky jsou známé svou krásou a Praděd je jejich korunujícím klenotem. Tento vrchol je nejen oblíbeným místem pro turisty, ale také symbol regionu. Při výstupu na Praděd můžete narazit na řadu endemických rostlin a živočichů, kteří si zvolili tuto oblast jako svůj domov.

Pohoří Jeseníky

Pokud jste milovníkem aktivní dovolené, Jeseníky vám nabídnou vše, co si můžete přát. V létě můžete objevovat pohoří pěšky nebo na kole, v zimě pak nabízí skvělé podmínky pro lyžování a snowboarding. Pro ty, kteří hledají relaxaci, je zde mnoho wellness center a lázní, kde můžete regenerovat tělo i duši.

Pohoří Jeseníky

Kromě přírodních krás nabízí Jeseníky i řadu kulturních a historických památek. Jedním z největších pokladů Jeseníků je jejich bohatá historie. V oblasti se nachází mnoho hradů, zámků a muzeí, které vám přiblíží dávnou minulost tohoto regionu. Navíc, díky své poloze byly Jeseníky křižovatkou mnoha historických událostí, což je činí skvělým místem pro všechny milovníky historie.

Náš tip
Pokud se vydáte na Praděd, určitě si udělejte odbočku k Bílé Opavě. Tato horská řeka je známá svými kaskádami, průzračnými jezírky a úchvatnými vodopády.

Jeseníky jsou skutečným rájem pro všechny, kteří hledají kombinaci přírodních krás, aktivního odpočinku a bohaté historie. Ať už jste rodina s dětmi, páry hledající romantiku nebo skupina přátel toužící po dobrodružství, Jeseníky vás jistě nezklamou.