China Airlines, vůdčí letecký dopravce Tchaj-wanu, oznámil nový přímý let mezi hlavním městem Tchaj-peje a Prahou. Tímto se Praha stala šestým evropským městem s tímto spojením, po boku takových metropolí jako Frankfurt, Amsterdam, Londýn, Řím a Vídeň. S frekvencí dvakrát týdně bude na trase nasazeno moderní letadlo A350-900.

Letiště Praha usilovalo o toto spojení již několik let a jeho zahájení je považováno za velký úspěch. Předseda představenstva letiště Jiří Pos uvedl, že nová linka může zvýšit turistický ruch, zvláště vzhledem k poklesu návštěvnosti z Tchaj-wanu v důsledku pandemie. Kao Shing-Hwang, prezident China Airlines, zdůraznil význam nové linky pro podporu obchodu a cestovního ruchu a očekává velký zájem, zejména ze strany tranzitních trhů jako Japonsko, Korea a Vietnam.

Oživení českého turismu a atraktivita Tchaj-wanu

Podle Jana Hergeta, ředitele České centrály cestovního ruchu – CzechTourism, mají přímá letecká spojení klíčový význam pro rozvoj cestovního ruchu. Data ukazují, že návrat turistů z Asie je na vzestupu, a nová linka může tento trend ještě podpořit. V květnu tohoto roku byl zaznamenán výrazný nárůst počtu tchajwanských turistů, což signalizuje postupné oživení sektoru po pandemii.

Tchaj-wan má turistům mnoho co nabídnout. Ve hlavním městě Tchaj-peji lze navštívit Palácové muzeum s cennými sbírkami, ale i obdivovat impozantní budovu s 101 podlažími. Přírodní krásy ostrova zahrnují tropickou přírodu, hory, jezera a termální prameny, přičemž téměř desetinu jeho plochy tvoří národní parky. Toto vše může přilákat ještě více návštěvníků z České republiky a jiných zemí díky novému leteckému spojení.

Kategorie: Novinky